Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Piotr Passek nr 1 w Polsce na Kingway
Autor Wiadomość
Skoczek004 
Nałogowy Rider ;D

Skuter: Kingway Yarox

Wysłany: 2010-02-07, 22:14   Piotr Passek nr 1 w Polsce na Kingway

Mimo, że Piotr przed 6. rundą prowadził w klasyfikacji generalnej, mogło jeszcze zdarzyć się wszystko. Lider Pucharu Rookie 600 nie asekurował się. Wygrał kwalifikacje i do wyścigu startował z pole position. W najważniejszej odsłonie sezonu, po słabym starcie spowodowanym problemami ze zmianą biegów Passek spadł o cztery pozycje, ale z piątego miejsca po pierwszych okrążeniach w połowie wyścigu był już drugi, tracąc 2 sekundy do prowadzącego Marcina Kondratowicza. Passek mógł już spokojnie dojechać do mety, ale tarnowianin jak zwykle walczył do końca. Ostatnie dwa okrążenia przejechał z doskonałym czasem 1:39.956 (rekord toru Poznań w klasie Rookie 600), doganiając i na ostatnim okrążeniu wyprzedzając Kondratowicza. Kolejne 25 punktów przypieczętowały wspaniały sezon Piotra Passka, zakończony zdobyciem Pucharu Polski w klasie Rookie 600.

Piotr Passek - zdobywca pucharu Rookie 600

„W trakcie dzisiejszego wyścigu udało mi się parę rzeczy. Wygrałem w klasyfikacji „generalnej", pobiłem dzisiaj magiczne „1: 40" po raz pierwszy w historii tej klasy, jest to także i mój życiowy rekord. W niedzielę chciałbym już wystartować w Superstock 600 i kontynuować starty w tej klasie w przyszłym roku. Dziękuje wszystkim, którzy mnie wspomagali, nowemu Sponsorowi Kingway Motor Poland, który uwierzył we mnie praktycznie w środku sezonu oraz mojej żonie za cierpliwość do moich wybryków."

Prędkość zwycięzcy: 144.1 Km/godz.
Najlepsze okrążenie: 49 PASSEK Piotr 1:39.956 w 7 okrążeniu

W sobotę i niedzielę, chociaż sezon Pucharu Polski, Rookie 600 dobiegł już końca Piotrek wystartował w mistrzowskiej klasie Superstock wraz z pozostałymi zawodnikami Danielem Kuchnią i Radkiem Skalmierskim. Swoim wynikiem pokazał, że w przyszłym roku będzie mógł powalczyć z najlepszymi.

Zbigniew Skrzypczyk - Prezes, Kingway Motor Poland
„To był nasz pierwszy sezon, jako sponsora biorącego czynny udział w WMMP. Nie wiedzieliśmy czy jest to dobry pomysł, ale kto nie ryzykuje nie osiąga sukcesów. I udało się. Puchar zdobyty. Cieszymy się, że nasze poczynania na torze wyścigowym dostrzegła również konkurencja idąc w nasze ślady. Jest to sport, który opłaca się wspierać i rozwijać."

Piotr Dusza - Dyrektor Marketingu Kingway Motor Poland

„Ciężki i pracowity rok uwieńczony sukcesem, na który wszyscy ciężko pracowaliśmy. WMMP było dla nas szkołą, wyzwaniem i testem. Udało się. Przyszły rok będzie jeszcze lepszy i jako Sponsor pojawimy się ze zdwojoną siłą. Team na pewno powiększy się, lecz o szczegółach poinformujemy dopiero na początku przyszłego roku."

Dobry sezon jest zapowiedzą jeszcze lepszego. Kingway Motor Poland w imieniu całego Teamu pragnie podziękować Organizatorom, PZM, F.O.Z, mediom za wsparcie, przyjaciołom za dobre słowo i uśmiech, a rywalom za adrenalinę. Dziękujemy wszystkim tym, którzy pomogli nam zaistnieć na WMMP, a było ich wielu. I pamiętajcie - za rok powrócimy.

Żródło: www.kingway.pl

Chcesz dodać Newsa, aby odpracować warna ? Napisz na: dodaj-newsa@g.pl

Na GG pomagam tylko w sprawach technicznych forum, nie pomagam przy skuterach.
Ostatnio zmieniony przez Skoczek004 2010-02-15, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

Zaproszone osoby: 14
Mechanizator 

Skuter: fennari
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2010-02-15, 07:24   

A to że to jest XXXXXX Team Kingway'a " nie doczytałeś ???
Nigdzie nie jest napisane że to motocykl ze stajni "KINGWAY"

Pokaż inną firmę importera z chin który tak aktywnie wspiera zawodników na ścigaczach lub quadach jak właśnie Kingway!!!
Inni kasę ładują tylko w skarpety.

Linki Sponsorowane

Dołaczył: 04 Lis 2008
Skad: Google

[Rozmiar: 23782 bajtów]
Odpowiedz do tematu