Wysłany: 2010-02-07, 13:43 [Aeon] ładowanie tylko 12,4 v
witam,mam problem z moim skuterem,kupiłem nowe ako,nowy regulator napiecia,a skuter jak troche postoi lub pojezdzi to ako slabo kreci,z kopki zapala na dotyk,ładowanie sprawdzałem 12,4 v. jak naładuje ako to kreci dobrze a potem słabiej a na koniec rozrusznik niechce juz zazębiac. prosze o porade co to moze byc
Skuter: Kingway Guliver Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 102 Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2010-02-07, 15:18
Rozbierz rozrusznik i sprawdź szczotki, też tak miałem. Urwało mi się te oczko, a w serwisie chcieli kompletny rozrusznik za 120 zł mi dać. Jeśli oczko ci pójdzie możesz je kupić na dobrej stacji benzynowej.
Jeśli pomogłem, daj pomógł
[ Dodano: 2010-02-07, 15:20 ]
tzn. nie oczko tylko ta końcówka do szczotki...
mati681, co ty w ogole wyłudzasz od kogoś aby ci dał pomógł? bedzie chcial to da, a jak nie to nie!!! (sorry za OT ale kurde juz mnie nerwica trafia od takich ludzi!!)
gallonek, rozrusznik...
Qba94// Najeżdżasz na Maiti'ego, a sam masz podpisie: "Jeżeli pomogłem, nie żałuj myszki i nacisnij pomógł... ". Koniec OT.
dzieki.no ale czy to mozliwe ze mój skuter ma 600 km i juz sie zabrudziło,przypomnialo mi sie ze fabryczny aku robil zwarcie i musialem wymienic regulator napięcia i wtedy to sie zaczelo
Skuter: Yamaha TZR Pomógł: 7 razy Wiek: 26 Dołączył: 04 Mar 2009 Posty: 366 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2010-02-09, 10:29
12,4v to za mało aku po prostu nie jest ładowane.
http://www.youtube.com/watch?v=-vtfDExzhiA
Sprawdź czy prądnica daje prawidłowe napięcie do regulatora i czy wszystkie połączenia są dobre.
Rozrusznik jest na pewno dobry jeżeli kręci ci na naładowanym aku.
Tak jak kolega napisał 12,4 V to za mało, powinno być 13,8V. Sprawdzałeś ładowanie przy obrotach jałowych czy przy odkręceniu lekko manetki? Podaj wartości napięć dla obrotów jałowych i dla nieco wyższych, powiedzmy połowa obr. max.
_________________ Suzuki SV650S, Triumph S350, Honda XR125L, WFM Osa M52, WFM M06-S34, WSK M06-B1, Simson S51 Enduro, 2x Simson Sr 2E, Simson Sr 2,
http://www.polskajazda.pl...mson,S,51/10187
Linki Sponsorowane
Dołaczył: 04 Lis 2008
Skad: Google
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum